Houten vloer

Bent u op zoek naar een uitgebreid en onderscheidend aanbod aan houten vloeren? Wilt u de keuze hebben uit diverse soorten parket, duoplanken maar tevens bijna-echte houten vloeren van laminaat of pvc? Dan loont het beslist de moeite om eens langs te gaan bij Albert van der Meer parket! In onze ruim opgezette showroom in Kampen kunt u in alle rust rondneuzen en geven we u graag advies wanneer u dit wenst. We hebben de koffie alvast klaargezet en heten u binnenkort graag eens welkom!

Bekijk alle vloeren
 
Houten vloer
 

Van parket tot pvc

Een houten vloer is natuurlijk een breed begrip. Niet iedereen die op zoek is naar een houten vloer heeft hetzelfde plaatje in gedachten. En dat is maar goed ook, want anders leken al onze huizen op elkaar! Een vloer is immers voor een groot deel bepalend voor de sfeer die een ruimte uitstraalt. Kiest u voor warmte of juist voor strakke lijnen?

Doordat hout een natuurproduct is, ziet geen enkele houten vloer er net zo uit als een andere. En dan zijn er ook nog eens vele verschillende houtsoorten én diverse typen vloeren, die op verschillende manieren worden gelegd en daardoor een ander effect creëren. Hieronder lichten we de uiteenlopende soorten houten vloeren die u bij ons kunt verwachten kort toe.

Traditioneel parket en lamelparket

De meeste mensen die op zoek zijn naar een houten vloer, bedoelen daarmee eigenlijk een parketvloer. Dit is een vloer die bestaat uit planken, die op verschillende manieren kunnen zijn samengesteld. Traditioneel parket is gemaakt van massief hout en is dus volledig natuurlijk. Kiest u voor lamelparket, dan kiest u voor een multiplank. Dat wil zeggen dat de plank uit meerdere lagen bestaat, waarbij de toplaag van eikenhout zorgt voor de luxe uitstraling en de lagen daaronder voor de stabiliteit.
 

Duoplanken

Een houten vloer van duoplanken is voor een deel vergelijkbaar met lamelparket, maar is wel degelijk anders. Een duoplank bestaat, zoals de naam al doet vermoeden, uit twee lagen, waarbij de toplaag van kwalitatief hoogstaand eikenhout dikker is dan de toplaag van lamelparket. Deze toplaag is verlijmd op een onderlaag van meerlaags multiplex. De kans dat dit type houten vloer gaat ‘werken’ is minimaal.

Pvc en laminaat

Dan zijn er nog de bekende alternatieven voor een houten vloer: laminaat en pvc. Deze twee vloersoorten hebben wel de uitstraling van een authentieke houten vloer, maar niet de kenmerkende eigenschappen van een natuurproduct als hout. Laminaat wordt met name gekozen vanuit kostenoogpunt: het is een goedkope optie. Pvc is iets prijziger, maar heeft als voordelen dat het waterbestendig is en zacht en warm aanvoelt. Dit is het meest onderhoudsvriendelijke alternatief voor een authentieke houten vloer.
 

Ook voor onderhoud van uw houten vloer

Kiest u wél voor een echte houten vloer – wat gezien de natuurlijke charme van hout heel goed te begrijpen is – dan is het belangrijk dat u deze vloer goed onderhoudt, om ‘m de komende tientallen jaren mooi te houden. Dit kunt u zelf doen, maar u kunt dit ook aan ons uitbesteden. Wij weten precies op welke manier ieder type houten vloer het best onderhouden kan worden. Ook voor het schuren en behandelen van uw houten vloer kunt u dus bij ons terecht.
 

Koop uw houten vloer bij Albert van der Meer parket

Is het ook wat voor u, zo’n houten vloer? Kom dan gauw langs in onze showroom om de verschillende mogelijkheden met eigen ogen te bekijken. We kunnen u alles vertellen over de voor- en nadelen van de verschillende vloeren, dus voelt u zich zeker niet bezwaard om ons om advies te vragen. Het kopen van een houten vloer is immers een investering voor de komende decennia. Wij helpen u hier graag bij! Komt u binnenkort ook uw nieuwe houten vloer bij ons uitzoeken?